Φορτώνει…

Καλώς ήλθατε στο καφέ – εστιατόριο «Ιθώμη»

Xτισμένο στους πρόποδες του όρους ‘Ιθώμη’ , απέναντι από τα ιστορικά γάργαρα νερά της κρήνης ‘Κλεψύδρας’και με θέα τον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, είναι ένας χώρος ζωντανός γεμάτος από ιστορίες ντόπιων και περιηγητών. Οι παλιές πέτρινες επιφάνειες των τοίχων του, οι πλακόστρωτες αυλές του και τα παλιά σκεύη στον εσωτερικό του χώρο του δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά και γραφικότητα.

Η ιστορία του ξεκινά από τα τέλη του 1800 όταν για πρώτη φορά ανεγέρθη προς ιδιόκτητη κατοικία. Μετά από μερικές δεκαετίες λειτούργησε ως παντοπωλείο, στην συνέχεια μετατράπηκε σε σχολαρχείο και στην περίοδο της κατοχής στέγαζε τον χώρο ενός μικρού εστιατορίου.

Το 1981 ήταν ένα ακατοίκητο πλέον κτίριο όταν ο Παναγιώτης Κουντούρης το αγόρασε από τον Ιωάννη και την Αθανασία Κουβελάκη. Άρχισε να λειτουργεί ως εστιατόριο από το 1987. Η γευστική διαδρομή του συνεχίζεται απτόητα μέχρι και σήμερα από την οικογένεια Κουντούρη και εκφράζει διαχρονικά την παράδοση και την ποιότητα των παραδοσιακών φαγητών και προϊόντων του.

Το οικογενειακό εστιατόριό μας εδώ και 28 χρόνια βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία όλο τον χρόνο, προβάλλει την Μεσσηνιακή φιλοξενία και παρέχει φιλική εξυπηρέτηση, σπιτική ελληνική κουζίνα και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Πιστωτικές Κάρτες

MasterCardVisa

Περίοδος Λειτουργίας

Όλο το χρόνο.

Ωράριο Λειτουργίας

Το εστιατόριο, λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 24:00

Υπεύθυνος

Παναγιώτης Κουντούρης

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Μαυρομάτη, 240 02, Μεσήνη

GPS:

37.179417, 21.922437

E-mail:
Ιστός:
Επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο
Πως θα φτάσω εκεί

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Επικοινωνία
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed