Καλώς ήλθατε στη Μηλιά

Τα δωμάτια της Μηλιάς είναι τα σπίτια – δωμάτια που προϋπήρχαν από τον 15ο αιώνα και ανακαινίστηκαν με προσοχή στην λεπτομέρεια, κρατώντας αρκετή από την ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης.Tα λέμε σπίτια- δωμάτια γιατί στο παρελθόν στέγαζαν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών που τα κατοικούσαν κατά βάση την καλοκαιρινή περίοδο, έστω και αν ήταν μικρά σε μέγεθος. Απλά οι ανάγκες των ανθρώπων τότε ήταν πολύ λιγότερες.

Η Μηλιά τούς παρείχε βασικά συστατικά. Νερό, κάστανα, καρύδια, κήπους, ζώα. Σήμερα, κάθε σπίτι έχει τον δικό του, μοναδικό χαρακτήρα και διακόσμηση. Οι ανάγκες σε νερό καλύπτονται από ντόπιες πηγές και το ρεύμα παράγεται από ηλιακή ενέργεια. Έχουν όλα κεντρική θέρμανση συν τζάκι η ξυλόσομπα για τον χειμώνα, εσωτερικά μπάνια, μπαλκόνια αυλές η ταράτσες για αναψυχή. Τα δωμάτια περιβάλλονται από δάσος από καστανιές, κουμαριές και γενικά μια μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών της όμορφης Κρήτης.

5 Στάνταρ δωμάτια

Τα αποκαλούμε στάνταρ γιατί είναι τα μικρότερα όχι όμως και υποδεέστερα. Μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο μέχρι δύο άτομα και είναι ιδανικά για ολιγοήμερη παραμονή.Τα περισσότερα βρίσκονται στο χαμηλό σημείο της πλαγιάς αλλά έχουν καλή θέα προς το βουνό, από τις αυλές τους. Όλα είναι πολύ όμορφα, ατμοσφαιρικά και με λιτή διακόσμηση. Όπως και τα υπόλοιπα είναι αναπαλαιωμένα με προσοχή στην λεπτομέρεια και με την παραμονή σας, σε ένα από αυτά, θα σας χαρίσουν την αίσθηση του ταξιδιού στον χρόνο.

Μέχρι 2 άτομα, Από 13 έως 16 τετρ.μέτρα, 2 μονά ή διπλό κρεβάτι. Ορθοπεδικά στρώματα coco mat. Ζεστά παπλώματα για τον χειμώνα. Κεντρική θέρμανση. Τζάκι η σόμπα με ξύλο. Εσωτερικό λουτρό, ντούς, Ζεστό νερό όλο το 24ωρο, Τραπέζι με 2 καρέκλες, Ντουλάπα, Αυλή ή ταράτσα με τραπεζάκι, καρέκλες και ξαπλώστρες

6 Μεγάλα δωμάτια

Είναι τα μεγαλύτερα δωμάτια σε εμβαδόν και τα περισσότερα βρίσκονται στην επάνω μεριά της πλαγιάς. Είναι ιδανικά για πολυήμερη διαμονή και φιλοξενούν από 2 μέχρι 3 άτομα. Πολλά από αυτά έχουν ένα μικρό καθιστικό και έτσι μπορούν να σας προσφέρουν την χαλάρωση που αναζητάτε. Λιτή διακόσμηση, απλότητα και άνεση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αφεθείτε και να απολαύσετε μια άνετη διαμονή.

Μέχρι 3 άτομα. Από 25 έως 30 τετρ.μέτρα. 2 μονά ή διπλό κρεβάτι. Ορθοπεδικά στρώματα coco mat, Ζεστά παπλώματα για τον χειμώνα.Κεντρική θέρμανση. Τζάκι η σόμπα με ξύλο. Εσωτερικό λουτρό, ντούς, Ζεστό νερό όλο το 24ωρο, Τραπέζι με 2 καρέκλες, Ντουλάπα, Αυλή ή ταράτσα με τραπεζάκι, καρέκλες και ξαπλώστρες

2 Σουίτες

Από τους πιο χαρακτηριστικούς χώρους φιλοξενίας της Μηλιάς, είναι τα παλαιότερα σπίτια και πιο ατμοσφαιρικά. Σε ένα από αυτά γεννήθηκε και η ιδέα της αναπαλαίωσης του οικισμού. Ευρύχωρα με μεγάλα καθιστικά και μεγάλους εξωτερικούς χώρους και μεγάλη ιστορία. Έντονη είναι η παρουσία του παλαιού στοιχείου στην διακόσμηση και με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Για σάς που θέλετε πολυήμερη διαμονή με χαρακτήρα.

Μέχρι 4 άτομα, Από 30 έως 40 τετρ.μέτρα, Διπλό κρεβάτιΟρθοπεδικά στρώματα coco mat, Ζεστά παπλώματα για τον χειμώνα, Κεντρική θέρμανση, Τζάκι η σόμπα με ξύλο, Εσωτερικό λουτρό, ντους, Ζεστό νερό όλο το 24ωρο, Τραπέζι με 2 καρέκλες, Ντουλάπα, Μεγάλο καθιστικό με καναπέ, Μεγάλη αυλή η ταράτσα με τραπεζάκι, καρέκλες και ξαπλώστρες

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Βλάτος, Κίσσαμος, 73012 Χανιά

GPS:

35.412915, 23.664218

Τηλέφωνο:
Ιστός:
Επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο
Πως θα φτάσω εκεί

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Καθαριότητα
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed