Καλώς ήλθατε στον Ξενώνα Αστρακιά

Ο Ξενώνας Αστρακιά βρίσκεται στον Κάμπο της Χίου, 6Km νότια της πόλης, σε ένα κτήμα 15 στρεμμάτων με βιοκαλλιέργια εσπεριδοειδών, μέσα στις μυρωδιές των λεμονανθών και του γιασεμιού. Υπάρχουν 3 μεγάλα δωμάτια στο ισόγειο του γενουάτικου πύργου τα οποία διατηρούν το αρχιτεκτονικό στυλ της εποχής, με θολωτές οροφές και πετρόχτιστους τοίχους, και ένα στον πρώτο όροφο.

Είναι ένας πετρόκτιστος αναπαλαιωμένος πύργος που άνηκε στην οικογένεια Ράλλη και χτίστηκε τον 16ο αιώνα, την περίοδο της Γενουοκρατίας. Ο Ξενώνας Αστρακιά προσφέρει διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, ένα κτήμα 15 στρεμμάτων με μανταρινιές, πορτοκαλιές, ελιές και ροδιές το οποίο βιοκαλλιεργείται. Μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό καμπούσικο πρωϊνό με σπιτικιές μαρμελάδες στην αυλή του κτήματος κοντά στο μάγγανο και την στέρνα.

Τοποθεσία

Ο Κάμπος εκτείνεται σε μία έκταση μήκους 7 και πλάτους 2 χιλιομέτρων στα νότια της πόλης της Χίου. Είναι μια περιοχή γεμάτη περιβόλια με μανταρινιές, πορτοκαλιές και λεμονιές. Είναι χαρακτηρισμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικός οικισμός και τα αρχοντικά του είναι δείγματα Γενουάτικης και Οθωμανικής αρχιτεκτονικής, μεγαλόπρεπα με εξαιρετικές βοτσαλωτές αυλές. Ειδυλλιακή περιοχή για ξεκούραση και περιπάτους μέσα στα στενά δρομάκια με ψηλούς μαντρότοιχους απο θυμιανούσικη πέτρα.

Παροχές

free wifi, parking, TV, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, aircondition, heating.

Περιγραφή Δωματίων

Υπάρχουν 3 μεγάλα δωμάτια στο ισόγειο του γενουάτικου πύργου τα οποία διατηρούν το αρχιτεκτονικό στυλ της εποχής, με θολωτές οροφές και πετρόχτιστους τοίχους, και 1 στον πρώτο όροφο.

«Οντάς» διατηρεί την σκεπή σε σχήμα πέτρινου σταυροθολίου. Είναι ένα ευρύχωρο δωμάτιο που φιλοξενεί δύο ή τρία άτομα και η αρχιτεκτονική του ταξιδεύει τον φιλοξενούμενό του στον 16ο αιώνα.

«Η Μαστίχα» είναι δωμάτιο με θολωτή οροφή και τζάκι που μπορεί να φιλοξενήσει 2 έως 3 άτομα.

«Η Μυρτιά» είναι ένα μεγάλο πέτρινο δωμάτιο που φιλοξενεί έως 4 άτομα. Οι χοντροί πέτρινοι τοίχοι του διατηρούν τις καμάρες που για στατικούς λόγους κατασκεύαζαν οι γενουάτες χτίστες των πύργων.

«Το Ξύλινο» είναι δωμάτιο του πρώτου ορόφου με ξύλινη σκεπή και ζεστά χρώματα. Η βεράντα του επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει όλη την μαγεία του Κάμπου με το πράσινο των περιβολιών.

Αριθμός Δωματίων

4

Πιστωτικές Κάρτες

MasterCardVisa

Περίοδος Λειτουργίας

Όλο το χρόνο.

Υπεύθυνος

Δήμητρα Απέσσου

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Ειρήνη Παιδούση, Φραγκοβούνι, Κάμπος, 82100, Χίος

GPS:

38.320329, 26.136113

Τηλέφωνο:
Επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο
Πως θα φτάσω εκεί

Αφήστε μια κριτική

Τιμή
Τοποθεσία
Προσωπικό
Υπηρεσίες
Καθαριότητα
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed